Baby

Het Nunki lakentje van Fedde&Kees

januari 14, 2021

Lekker slapen, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar met een wapperende baby naast je is dat zeker geen vanzelfsprekend iets haha. Ik had Senn al vanaf een aantal weken hardcore ingebakerd, door zijn onrust kon dat echt niet anders, maar ik wilde dat deze keer zien te voorkomen. Het afleren van inbakeren is best heel lastig en je moet een lange adem hebben. Dus een andere oplossing is altijd fijn, bijvoorbeeld het Nunki lakentje van Fedde&Kees.

Zo kwamen we terecht bij Fedde&Kees. DE oplossing wanneer je niet hardcore wilt inbakeren, maar dit op een milde manier wilt aanpakken. Het voordeel is dan ook dat het afbouwen en afleren wat sneller gaat. Op zich is inbakeren helemaal niet erg, sommige kindjes hebben het gewoon nodig, dus laten we daar vooral niet tegen vechten. Het is ergens ook wel logisch: plots zijn ze op de grote boze wereld en hebben ze wel heel veel bewegingsruimte om zich heen. Het beperken van die ruimte gaat ontrust en prikkels tegen. Waarom zou je dat niet doen dan?

Nunki Lakentje Fedde&Kees

At first leek Keet een rustige slaper. Maar door de reflux kwam de onrust al snel, daarbij de wapperende handjes en het end was plots zoek. Ze sloeg zichzelf iedere keer wakker, zo sneu. Ik besloot contact op te nemen met Fedde&Kees, dit leek mij een fijne manier van lekker slapen.

Na een fijn telefoongesprek ben ik begonnen met het Nunki lakentje, deze gebruiken wij in de co-sleeper en hier ligt Keet dus onder. Het lakentje gaat ook onder het matras door, en hierdoor kan je je kleine uk dus strak instoppen. De handjes eronder en een lichte druk: voelt geborgen. Trouwens, je wordt echt super begeleid door Fedde&Kees! Bij twijfel kan je altijd contact opnemen, ook als je niet zeker weet of het lakentje oid goed zit. Zeker doen ! Want als het lakentje niet goed zit, heb je niet de ultieme werking en vervolgens loop je dus achter de feiten aan. Zonde. In ieder geval, het lakentje heeft ook maar 1 manier van instoppen. Dit zorgt voor herkenning voor je kleine. Je kan het lakentje zelfs gebruiken tot een jaar of 3! (uiteraard moet je dan wel even een grotere kopen haha).

Nunki lakentje Fedde&Kees

Bij sommige slaapjes is alleen het Nunki lakentje voldoende voor Keet. Ze valt zelf in slaap, slaapt rustig en vooral ook lang. Uiteindelijk frummelt ze haar handjes wel iets naar boven, maar dit heeft geen wapperend effect. Vooral in de avond heeft ze wat meer moeite, dus dan gebruiken we het lakentje in combinatie met het Bundi slaapzakje. Dit slaapzakje is een gewone slaapzak, maar je kan ook de armpjes naar beneden ritsen. Hierdoor is wapperen dus helemaal niet meer mogelijk.

Ik ben zo blij dat we deze beide in huis hebben! Werkt heel fijn en prettig voor zowel ons als voor Keet.

Wil je meer weten? Bekijk dan even de website van Fedde&Kees.

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen, wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimer.

    Leave a Reply