Lifestyle

Eten zonder pakjes en zakjes

mei 4, 2019

Ongeveer drie weken geleden zijn wij de uitdaging aan gegaan om zonder pakjes en zakjes te eten. Dit was nogal een impulsieve beslissing en pas nadat ik het uitgesproken had op social media bedacht ik mij dat dit echt een uitdaging zou worden. Ik bedoel, ik kook ALTIJD uit pakjes, zakjes of potjes. Doei kennis.

Op zich was het heel goed dat ik het uitgesproken had, dit is een soort stok achter de deur, hierdoor MOET ik wel volhouden. Ik bedoel, ik wil niet falen voor die 5,500 volgers haha. Goed, wij zijn dus de uitdaging aangegaan en hoe gaat het?

Eigenlijk best goed! Ik moest de eerste week heel erg nadenken over wat ik zou koken, hoe ik dat moest gaan doen en mijn standaard boodschappenlijstje kon ik weggooien. De autist in mij vond dit een beetje lastig, want ik heb gewoon zo mijn standaard gerechten (jawel, uit pakjes en zakjes) en die moest ik gaan schrappen. Ik moest dus heel veel nieuwe dingen proberen en dat vind ik eng. Ik vind koken leuk, maar ik wil ervan verzekerd zijn dat het lukt en lekker wordt. Dit was dus compleet uit mijn comfortzone haha..

Zonder pakjes en zakjes BBQ en boerenkool

Ik heb dus best veel rondgezocht op internet, basisrecepten bekeken en hier mijn eigen draai aangegeven. Ik kwam er wel achter dat kruiden key zijn, de meeste van onze kruiden stamden nog uit de prehistorie, dus ik moest eerst op strooptocht voor kruiden. Ik gebruikte ze overigens wel, maar na 2x strooien was dit in mijn hoofd voldoende. Dus ik was altijd van mening dat kruiden niet zouden helpen. FOUT, kruiden maken (of verpesten) je maaltijd. Helemaal zonder pakjes of zakjes.

Ik heb dus een boel kruiden ingeslagen, hierdoor waren de boodschappen tijdelijk wat duurder haha. Maar ik denk dat ik over het algemeen ietsiepietsie goedkoper uit ben, verwacht geen grote verschillen hoor, een klein beetje. Ik merk vooral dat ik nu met bijvoorbeeld een ovenschotel, pasta of lasagne meer overhoud en dus hier meerdere keren van kan eten. Praktisch! Dat maakt het wel goedkoper en minder verspilling 😀

Zonder pakjes en zakjes risotto en pizza

En toegegeven, we hebben 1x gefaald. Toen hebben we diepvriespizza gegeten. Dit kwam omdat hetgeen wat ik de dag ervoor gemaakt had, gewoon echt niet meer te eten was de dag erna. Het was één grote droge klomp, bah bah bah. Dus bij gebrek aan beter: pizza. Maar geloof me! Dit was de enige keer en we voelden ons heel schuldig.

Al met al gaat het dus goed af en blijven we dit volhouden! Want er zit nog een pluspunt aan: ik heb veeeeeeeeeel minder last van maagzuur! Hoppa! We gaan dus door 😀

Lekkere recepten:

  • Burrito’s (via mamabel)
  • Ovenpasta met ham (Lekker & Simpel)
  • Lasagne (Leukerecepten)
  • Ovenrisotto (AH)
  • En verder gewoon lekker piepers (aardappelen 😉 ) met groenten en vlees! Of een lekkere salade.

Liefs,
Erin

    Leave a Reply