verzorging

De Franse pharmacie en shoplog

juli 4, 2019

Wanneer je op Google kijkt naar wat je moet shoppen in Frankrijk, dan kom je 20x tegen dat je sowieso naar de pharmacie moet gaan, een beautywalhalla. Ik heb zelf ook om tips gevraagd op Instagram en de volgende musthaves moest ik dus echt kopen in de Franse pharmacie. Plus nog wat extra dingen die ik kocht in Frankrijk 😉

Achja, je kent het wel. Je bent op vakantie en dan zie je van alles wat je wilt hebben wat niet te koop is in Nederland. Van verzorgingsproducten tot kleding en noem maar op. Ik heb dit vooral in Frankijk en Duitsland. Frankrijk heeft dus de pharmacie (apotheek) die zeer uitgebreid is, en mega supermarkten met complete inboedels die je daar kunt kopen. In Duitsland is de drogist juist weer heel goedkoop, de Babylove luiers zijn bijvoorbeeld echt een musthave voor kindjes!

Maar goed, wat heb ik nou eigenlijk allemaal geshopt in Frankrijk?

Nuxe

Nuxe is een Frans merk met natuurlijke producten. Deze producten zijn te koop bij de pharmacie, hierdoor heb je dus eigenlijk de natuurlijk en waterschap bij elkaar gecombineerd. Hoppa! Twee goede werelden 😉

Ik heb van Nuxe een gezichtsreiniger gekocht, dit was eigenlijk pure noodzaak omdat ik er geen eentje mee had van huis en mij huid het zooooo nodig had met al het zweet, chloor en zonnebrand. De reiniger ruikt naar honing en is zeepvrij. Je kan hem gebruiken voor je gezicht en je lichaam.

Rene Furterer

Droge olie is dus echt een musthave in Frankrijk, iedereen zweert hierbij. Voor je huid, voor je haar, droge plekken, schrale plekken, extra voeding.. Overal goed voor! De droge olie van Nuxe is het meest bekend, maar deze vond ik toch minder lekker ruiken dan de olie van Rene Furterer. Ook deze is te koop in de Franse pharmacie.

Klorane

Klorane heeft een droogshampoo waar veel mensen helemaal blij mee zijn. Ik ben dus sowieso een liefhebber van droogshampoo en ik kan echt niet zonder, dus dit is sowieso aan mij besteed 😉

De droogshampoo van Klorane is op basis van havermelk, dit maakt de droogshampoo heel zacht voor je haar. Ik vind ook dat mijn haar veel minder stug en droog is door deze droogshampoo. Evengoed wel lekker fris en genoeg volume! Ook deze shop je in de pharmacie.

Corine de Farme

Dit merk heb ik leren kennen via Instagram, een Frans merk met zachte producten voor volwassenen en kinderen. Omdat ik het hier nog niet in de winkels kon vinden, ben ik in Frankrijk op pad gegaan en hier vind je het dus gewoon in die grote supermarkten! HOERA!

Ik heb dus even een aantal fijne producten ingeslagen 😉 Een lekkere douchegel met een kokosgeur, nomnom. Een vette crème die je kan gebruiken in de zon om sneller bruin te worden, overigens heb ik dit niet hiervoor gebruikt omdat ik een beetje panisch ben om te verbranden. Dus voor na het zonnen is hij ook heel fijn en ruikt echt mega lekker.

Aangezien ik een lekker bruin kleurtje heb gekregen, wil ik deze ook mooi benadrukken en verzorgen. Hiervoor is de bodyspray ideaal! Een mooi glittertje erin en je hebt echt een mooie verzorgde kleur.

Je kan Corine de Farme ook hier shoppen.

Mixa

Ook Mixa is een Frans merk, gericht op de gevoelige huid van volwassenen en kinderen. Aangezien onze zonnebrand op was (die Peter had voor zijn gevoelige huid) gingen wij opzoek naar een vergelijkbare variant. We kwamen uit bij de Mixa zonnebrand, deze is echt zo zo zo fijn! Heel zacht, plakt totaal niet en trekt heel snel in.

Aanrader!

Zwemluiers

Gut o gut, wist je dus dat zwemluiers niets tegenhouden? Geen poep in ieder geval? Nou bij deze. Tot overmaat van ramp scheurde hij ook vet snel open en hoppa, poep overal. NOOOO.

We kochten dus zwemluiers in Frankrijk en deze zijn zoooooveel beter. Zitten beter vast, houden meer tegen en sluiten mooi aan. Plus: GOEDKOPER. Dus die moet je sowieso daar halen 😉

Een hippiebroek

Op een één of andere manier komt de hippie in mij altijd een beetje naar boven als ik op vakantie ben, zo deze vakantie ook.

Dus kocht ik een hippiebroek. Die vet lekker zit. Die vriendlief vet lelijk vind. Verder niets aan toe te voegen 😉

Wat shop jij altijd op vakantie? Ik heb in ieder geval de Franse Pharmacie en supermarkt leeggekocht hihi.

Liefs,
Erin

    Leave a Reply