Baby

Dag van de armoede – Stichting Babyspullen

oktober 16, 2018

Ik heb mijn hart aan veel goede doelen verloren, het is gewoon enorm belangrijk dat die er zijn en dat die gesteund worden. Één van de goede doelen die mij aan het hart gaan is Stichting Babyspullen.

Stichting Babyspullen voorziet jonge ouders van een babystartpakket, zodat zij een goede start kunnen hebben met hun pasgeboren baby. Want hoe belangrijk is het dat ook ouders onder de armoedegrens een goede start kunnen hebben met hun wondertje? Mega belangrijk! Stichting Babyspullen zamelt nieuwe, maar ook gebruikte, babyspullen in dit noodzakelijk zijn voor een goede start. Deze babypakketten worden daarna via de hulpverlenende instanties onderverdeeld bij de gezinnen die het het hardste nodig hebben. Naast het startpakket worden ook pakketten uitgedeeld voor de vervolgfase, dit pakket kan gebruikt worden tot het kindje twee jaar oud is.

Dit is een onwijs mooi doel, want armoede bestaat. Ook in Nederland! Want wist jij dat 1 op de 9 kinderen in armoede opgroeit? Dat willen we toch niet? Daarom is vandaag, 17 oktober, de Dag van de Armoede ook in Nederland zo belangrijk en daarom staat Stichting Babyspullen hier nog even extra bij stil. Om hiervoor nog wat meer aandacht te vragen is er ook een campagne in het leven geroepen: ‘Luxe’. Deze campagne zorgt voor een bewustwording bij iedereen, bewustwording over spullen die soms als vanzelfsprekend gezien worden, maar die voor sommige totaal niet vanzelfsprekend zijn. De bewustwording wordt gecreëerd via posts op social media, bijvoorbeeld via Facebook.

Doe je mee? Wil jij ook meer bewustwording? Deel, like en volg de posts dan! Ook kan je uiteraard doneren via de webwinkel van Stichting Babyspullen. Want geef toe, alle kleine beetjes helpen.

Liefs,
Erin

 

Ik ben mega trots dat ik deze blog mag schrijven voor Stichting Babyspullen, want naast een donatie kan ik ook zo mijn steentje bijdragen. Deel je mee? 

 

 

 

    Leave a Reply