verzorging

Mijn extensions, hoe gaat het nu?

april 28, 2022

Nadat ik mijn haarextensions zo’n twee maanden had heb ik een blog geschreven over hoe het beviel. Inmiddels zijn we ruim een halfjaar verder en heb ik nog steeds mijn extensions. Hoe bevalt het en wat kan ik erover vertellen?

Ik laat mijn extensions doen bij Beauty by Roos Hairextensions, zij zitten door heel Nederland verspreid, dus er zit altijd wel een salon dicht in de buurt van jou. Beauty by Roos Hairextensions is sinds 2007 geopend en hebben dus al heel wat jaren ervaring, dat vind ik altijd een fijn idee. De dames die er werken weten wat ze doen en hebben ervaring in het plaatsen van extensions. Ik kom altijd in het filiaal van Amsterdam en ik heb al zoveel lieve en mooie hairstylisten ontmoet, ze zijn open en kletsen lekker. Het voelt dus iedere keer weer als een uitje als mijn haar gedaan wordt.

De extensions zijn gemaakt van echt haar, ze blenden hierdoor erg mooi in jouw eigen haar en ook zijn ze mooier te stylen. Beauty by Roos werkt via de one by one techniek, dit houdt in dat er losse plukjes aan kleine plukjes van jouw eigen haar bevestigd worden met een keratinebonding. Dit zijn kleine waxjes die warm gemaakt worden en op deze manier blijven ze zitten in jouw eigen haar. Dit is niet schadelijk, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je ze laat zetten en verwijderen door een hairextensionspecialist. Ook is goede verzorging enorm belangrijk, de verzorgingsproducten van Hairloxx zijn speciaal afgestemd op wat de extensions nodig hebben. Ik gebruik hiervan een shampoo, conditioner, masker, conditionerspray, haarserum en een speciale haarborstel voor extensions. Echt lieve allemaal, gebruik deze producten! Zo blijft je haar in topconditie en behoud je ook jouw garantie op de extensions.

De eerste ronde van extensions had ik lengte, ik had 140 stuks in mijn haar. Het was zo mooi! Natuurlijk is het even wennen en zwaarder aan je hoofd, de eerste dagen voelde ik de waxjes wel zitten. Logisch ook, ik was het niet gewend. De rondes daarna heb ik gekozen voor volume, mijn haar heeft al een hele mooie lengte, dus volume vind ik heel erg mooi nu. Ik heb er nu 75 stuks in zitten en dit is precies wat bij mij past. De waxjes voel ik zelfs na het opnieuw zetten nu niet meer zitten, het went en het voelt gewoon als mijn eigen haar. Het is aan te raden om na ongeveer 3 maanden je extensions te verwijderen en (als je wilt uiteraard) opnieuw te zetten.

Het stylen van de haarextensions is ook geen hogere wiskunde. Natuurlijk is het even wennen, je hebt een prachtige bos met haar, dus je moet je technieken veranderen. Het drogen duurt langer, neem hier echt de tijd voor en ga niet slapen met nat haar. Als je haar droog is kan je het stylen, bijvoorbeeld door mooie krullen te maken of te stijlen. Ik ben dol op de krullen in mijn extensions, maar na de afgelopen ronde met extensions heb ik ook de smaak te pakken met stijl haar. Ze zitten er zo mooi in! Een hogere staart en knot is ook nog mogelijk. Ooooo jongens, gewoon 100% positief!

Liefs,
Erin

Ps. Denk je nog aan mijn korting in mei? ERIN10 geeft 10% korting als jij voor het eerst bij Beauty by Roos komt.

    Leave a Reply