Lifestyle verzorging

Mijn hairextensions van Beauty by Roos

oktober 27, 2021

De tijd vliegt! Inmiddels heb ik alweer bijna 4 maanden de hairextensions van Beauty by Roos. Hoe bevalt het mij en ben ik nog tevreden? Ik krijg er de laatste tijd weer meer vragen over, dus ik besloot er weer even een blog aan te wijden.

Ik heb mijn extensions begin augustus laten zetten. Ik wist eigenlijk niet helemaal wat ik moest verwachten, op meer lengte na dan, dus het was een compleet nieuwe ervaring voor mij haha. Ik had vooraf wel wat ervaringen gelezen, de Instagram-pagina van Beauty by Roos doorgespit en wat filmpjes bekeken. Ik had mijn afspraak in Amsterdam, één van de zes locaties die Beauty by Roos heeft. Amsterdam is voor mij het meest dichtbij en ook viel het mij reuze mee met parkeren, ik kon bijna voor de deur staan. Of ik had gewoon mazzel 😉

Op naar Amsterdam

De salon in Amsterdam ziet er heel knus, gezellig en luxe uit. Hij is ruim opgezet en straalt professionaliteit uit. Iets wat ik zelf erg waardeer. Ook was de kapster enorm aardig en kletste lekker, dat is toch ook altijd wel fijn. Dan voel ik mij wat minder opgelaten als ik ergens lang zit haha.

Het enige en het eerste waar ik mij vooral op ingesteld had was dat ik waarschijnlijk wat uurtjes kwijt zou zijn aan het plaatsen, maar dat viel mij dus echt reuze mee! Ik was nog geen 2,5 uur bezig en dat voor ruim 120 plukjes die in mijn haar gezet zijn! Wow! Maar dat ter zijde hihi.

Hoe werkt het?

Als eerste werd mijn haar goed gewassen, vetvrij gemaakt en droog geföhnd. Hierna konden we de juiste kleur voor de extensions bepalen. Verven doen de kapsters bij Beauty by Roos niet, het is dus aan te raden om je haar vooraf te laten kleuren. Zo kan direct de juiste kleur gekozen worden. Wanneer de extensions in je haar zitten kan je het evengoed nog laten kleuren, maar blonderen is niet aan te raden.

Ik heb zelf gekozen voor wat meer lengte, maar je kunt ook kiezen voor alleen volume. Dat is persoonlijk en net wat je wilt. Aan de hand daarvan worden ook de hoeveelheid extensions bepaald. Bij mij kwam dat uit op ruim 120 plukjes. De plukjes worden bevestigd door middel van waxjes, deze worden warm gemaakt en zo blijven ze aan jou eigen plukjes haar zitten. De kleur sloot achteraf super goed aan, dus dat is wel prettig. Ik wilde er nog een toner in laten doen, maar door drukte redde ik dat niet en achteraf was dat geen ramp.

Hoe mee omgaan?

De extensions kan je gewoon behandelen zoals je je eigen haar behandeld, het enige is dat het wel belangrijk is dat je met droog haar gaat slapen (voorkomt erge klitten) en het liefste ook vast doet wanneer je gaat slapen. Ik slaap dus vooral met een vlecht in. Dit was overigens erg wennen haha. Sowieso had ik echt wel even een dag of 3 last van mijn hoofdhuid en haar, het is logischerwijs gewoon zwaarder en dat merk je. Maar geloof mij: het went! Ik merk er nu helemaal niets meer van. Ditzelfde is ook even wennen met douchen, je natte haar is zwaarder en duurt langer voor het droog is. Hier had ik mij al op ingesteld, dus dat scheelt, zo valt dat niet tegen.

Het stylen van mijn haar had ik snel onder de knie. Soms laat ik het aan de lucht drogen en komt er een natuurlijke slag in, soms stijl ik het en meestal doe ik er een krul in met de airwrap of krultang.

Inmiddels zijn we bijna 4 maanden verder en wordt het hoog tijd dat mijn extensions eruit gaan en opnieuw geplaatst worden. De waxjes zijn nu snel zichtbaar, hoe ik mijn haar ook draag en ik merk dat ik dat vervelend vind. Mijn haar groeit gewoon best snel en eigenlijk zijn 4 maanden dan te lang. Helaas was dit even niet anders door drukte en zieke kindjes, maar ik kan niet wachten tot mijn afspraak en hopelijk kan ik eerder terecht. Duimen!

Liefs,
Erin

    Leave a Reply