Persoonlijk

Aard’g Kombucha

november 15, 2018

Een poosje geleden ontving ik een leuk pakketje, iets wat ik nog nooit gehad had en waarvan ik tot voor kort niet eens het bestaan wist! Ik heb het over kombucha van Aard’g, een healthy gewoonte die iedere dag bij je eetgewoonten past.

Maar wat is kombucha nou eigenlijk? Het is een drank gemaakt van thee, suiker en water. Deze drank is gefermenteerd, met behulp van bacteriën en gisten. De oorsprong van deze drank ligt in Azië, maar langzaam wordt het steeds bekender in de Westerse wereld. Door de fermentatie zit het drankje vol met vitamine C, B12, zink en magnesium en is het een oppepper voor je darmflora. Dan kan je zelf wel raden wat het met jouw gezondheid doet! Zo wordt je stresshormoon verminderd (cortisol), geeft een natuurlijke energieboost (fijn voor de vermoeide ouders #teamnosleep) en reinigt je lichaam.

Leuk! En nu? Klinkt als HET perfecte drankje, maar is dat het ook? Ik ben heel eerlijk, aan de smaak moest ik even wennen. Daarbij ben ik niet zo’n drinker bij het ontbijt, ik heb mijn bakje yoghurt met muesli en liever pas een uurtje later een glas drinken. Toch is het met dit drankje aan te raden om het op een lege maag te drinken, joe, doen we! Dat was dus even wennen. Daarbij kan ik me voorstellen dat veel mensen de smaak niet per se lekker zullen vinden, maar wanneer je het koud drinkt is het al veel beter. De kleur lijkt een beetje op rivella, dat was tenminste mijn eerste gedachte haha.

Werkt het ook echt? Ik merk wel echt dat ik wat meer energie heb en lekkerder in mijn vel zit. Mijn buik lijkt daarbij ook wat meer onder controle. Waar ik voorheen vaak buikpijn had, is dit nu bijna niet meer van toepassing. Natuurlijk is het geen wonderdrankje, maar het heeft mijn gezondheid zeker verbeterd!

Ook benieuwd naar de Kombucha van Aard’g? Shop het hier!

Liefs,
Erin

    Leave a Reply