Persoonlijk verzorging

Mijn (allereerste) ervaring met een zwangerschapsmassage

juli 28, 2020

Geloof je mij als ik zeg dat ik nog nooit een massage (althans een echte haha) heb gehad? Hoewel ik er wel eens over nadacht, deed ik het nooit. En waarom eigenlijk niet? Ik heb geen flauw idee.. Nu ik zwanger ben en ik deze zwangerschap toch wat meer kwalen ervaar als bij de zwangerschap van Senn, leek het mij wel een goed plan om mijzelf eens meer te richten op mijn lichaam en iets liever te zijn voor mijzelf. Ik moet nog 15 weken, dus dat kan ik maar beter lekker in mijn vel doen 😉 Zou een zwangerschapsmassage wat zijn?

Massage & Co

Per toeval ging Massage & Co (Bianca) mij volgen op Instagram en zo werd ik getriggerd. Zou zij mij kunnen helpen met mijn pijnlijke bekken? En dat vervelende spiertje in mijn rug? Ik besloot haar een berichtje via Instagram te sturen of zij iets met deze klachten kan. En wat bleek? Zeker! Bianca gaf aan dat zij ook ervaring heeft als Mensendieck en dus tegelijkertijd mijn lichaam en houding gaat onderzoeken, kijken waar de pijnpunten liggen en tips en adviezen meegeven. Natuurlijk ook een fijne massage, die je laat ontspannen en die knelpunten weghaalt of verminderd. Graag! KOM MAAR DOOR! En toen bleek dat ze 3 weken met vakantie zou gaan. Neeeeee… Tot ze mij een berichtje stuurde en nog een plekje voor mij gevonden had. Eeuwig dankbaar, zo fijn!

De zwangerschapsmassage is erop gericht om je even bewust te laten worden van je lichaam, gewoon zoals het is. Door alle hormonen en de groeiende buik krijg je gewoon simpelweg last van kwaaltjes, de ene vrouw erger dan de andere vrouw, maar fijn is het niet altijd. Een massage kan dus echt helpen bij deze klachten en, ook erg belangrijk, om jou als vrouw even te laten ontspannen. De massage is op een speciale zwangerschapstafel, hierin zitten uitsparingen voor je buik en borsten, zodat je evengoed heerlijk op je buik kunt liggen. Dat was zo fijn!

De massage

Gelijk bij binnenkomst voelde ik mij al op mijn gemak, wat een leuke en open vrouw! Kletst makkelijk en toont interesse, ik mocht ook even heerlijk klagen over mijn pijntjes haha. Ook wel eens fijn 😉 En handig voor Bianca, want zo kon zij de knelpunten lokaliseren. Ik kreeg daarbij een fijne uitleg over het bekken en tips om mijn houding te verbeteren zodat ik minder last zou hebben van mijn bekken en liezen. Makkelijke en praktische tips! Eerlijk is eerlijk, ik moest bij mijzelf nog iets meer bewustwording creëren om te denken aan de juiste houding. Want: gewenning. Maar ik merk wel echt dat het helpt.

zwangerschapsmassage

De massage was zo fijn! Dat ik dit niet eerder heb gedaan. Enorm rustgevend, ontspannend en gewoon mega fijn. Elk deeltje werd meegenomen en ook mijn buik werd gemasseerd. Een uur en een kwartier later was de massage klaar, maar ik had er nog zo 3 uur kunnen liggen haha. Ik voelde me zo los! De hele middag na de massage voelde ontspannen, ik was zelfs erg moe (Was logisch, want door Senn begon onze dag om 3u in de nacht). Ik heb afgelopen nacht echt in coma gelegen, zo lekker geslapen. Zelfs toen Senn wakker werd en bij ons in bed kwam heb ik daarna nog lekker geslapen. Ik stond op met veel minder pijn en door te letten op mijn houding doet ook die ene vervelende spier in mijn rug minder zeer. Aan de voorkant onder mijn ribben is het zelfs helemaal weg!

Ik plan er zeker nog eentje (of twee, of drie, of…) in. Heerlijk!

Meer informatie over Massage & Co, de behandelingen (de zwangerschapsmassage bijvoorbeeld) en de tarieven kan je hier vinden.

Liefs,
Erin

    Leave a Reply