Mode

Interview: van Saar

december 18, 2019

Een interview! Weer een keer wat anders en o zo leuk om te lezen. Ik mocht Sarah van www.armbandvansaar.nl interviewen en het is zo’n leuk interview geworden! Benieuwd? Lees hem hier 🙂

Wil je jezelf voorstellen? Wie ben je, wat zijn je hobby, hoe ziet je leven eruit? 

Mijn naam is Sarah, 35 jaar woonachtig in Amsterdam en moeder van twee kinderen: Nova 6 en Fender 4 jaar. Ik werk als freelance producer in de reclame en ben ik 2014 Armband van Saar begonnen. Op zich zijn mijn weken hiermee aardig gevuld maar als ik tijd over heb hou ik ontzettend van het strand; in de zomer en winter, ga graag naar festivalletjes en concerten en ik drink graag wijn met vriendinnen 🙂

Waarom ben je een webshop begonnen? / Hoe ben jij je webshop begonnen?

Dat is best een grappig / gek verhaal, haha! Na de geboorte van mijn dochter Nova hebben we ons te kleine appartement verkocht en zijn we een jaar gaan huren. Omdat de huur nogal hoog was hadden we wat extra inkomsten nodig. Na een vakantie op Ibiza kwam ik op dit idee en ben ik begonnen met wat armbanden als kerstcadeaus voor collega’s.  Mijn vriend werkte samen met Nicolette van Dam, en heeft haar een armband met de namen van haar kindje gegeven. Toen zij een foto poste op Facebook ging het ineens erg hard met de bekendheid en orders! Ik heb toen in een weekend meteen een webshop laten bouwen, en dat was de start van www.armbandvansaar.nl.

Kun je iets vertellen over het product dat je verkoopt?

In de shop verkoop ik gepersonaliseerde zilver- en goudkleurige armbanden, die ik zelf maak. Alle armbanden beginnen als staafjes metaal (messing of RVS) die ik met een hamer en slagletters letter voor letter voorzie van tekst en symbolen. Er zijn verschillende lettertypes waaruit je kunt kiezen. Wanneer de armband beslagen is wordt het staafje door mij omgebogen tot armband, en kleur ik de letters in. De armbanden verkleuren niet, en worden juist door het dragen alleen maar mooier. Ik draag mijn armband al ruim 6 jaar! De armbanden zijn 21,50 per stuk, ongeacht de hoeveelheid tekst.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan het hebben van een webshop?

Het leuke aan het runnen van een webshop is dat het vanaf elke plek kan, en op momenten dat het mij uitkomt. Bijvoorbeeld als de kids op bed liggen, of juist ’s ochtends vroeg voordat ze wakker zijn. Ook heb ik vaak achter mijn laptop op vakantieadressen zitten werken, vanaf het strand in de zomer of op onze campingplek in Bloemendaal! Minder leuke kanten zitten er eigenlijk voor mij niet aan, Armband van Saar maakt het voor mij mogelijk zelf tijden in te delen en eigenlijk voelt dit nooit als werk 🙂

Welk product vind jij het leukste?

Dat is zeker de gouden ArmbandVanSaar. Heel tijdloos en stijlvol. Ik ben zelf nog steeds zo enthousiast over het product dat ik maak en verkoop. Hoe bijzonder is het om de naam van een dierbare altijd bij je te dragen? En dan ook nog in de vorm van een mooie tijdloze armband.

Wat is je voornaamste doelgroep?

Ik merk dat mijn armbanden heel veel gekocht worden door moeders. Het is ook het perfecte kraamcadeau! Hoe leuk om een new mom te verrassen met een cadeau voor haarzelf, en dan ook nog met de naam van haar kindje erop!

Heb je veel concurrentie om je heen?

Er is een tijd geweest, zo’n 3 jaar geleden dat er inderdaad een aantal andere bedrijven hetzelfde concept begonnen, echter zijn er daar nog maar 1 of 2 van over. Het is toch minder eenvoudig dan het lijkt.

Ben je veel tijd kwijt aan je webshop / Doe je ook nog iets naast je webshop?

Op dit moment werk ik ca 1,5 dag per week aan de shop. Tijdens de eerste jaren was dit wel meer, maar nu alles staat en loopt red ik het met 1,5 dag per week. Eigenlijk doe ik de webshop naast mijn werk als freelance producer in de reclame (en het moederschap van Nova & Fender J) Best druk alles bij elkaar maar dat past ook wel bij mij. Ik haal veel voldoening uit de combinatie van deze dingen!

Je verkoopt nu producten van jezelf, blijf je hierbij of wil je ook andere merken gaan toevoegen? Wat zijn je toekomstplannen?

Ik sta zeker open voor samenwerkingen maar dan moet het product wel op mijn concept aansluiten, gepersonaliseerde sieraden of producten die het liefst handgemaakt worden. In de toekomst zou ik Armband van Saar graag nog verder uitbreiden met nieuwe producten!

Heb je nog een leuke of goede tip voor mensen die ook een webshop willen beginnen?

Als je echt achter je idee staat, niet te lang nadenken en gewoon doen!

Dankjewel Sarah voor dit leuke interview en ik ben fan hoor! Wil je Sarah ook volgen? Dat kan hier en hier.

Liefs,
Erin

Ps. Wil jij ook met jouw bedrijf/onderneming/shop een interview op Miniliefde? Stuur mij een berichtje!

    Leave a Reply