Baby

Hoera voor wasbaar!

juni 11, 2019

Eigenlijk was het een logische stap, maar stiekem was het er ook eentje die ik niet durfde te zetten, bang voor de moeilijkheidsgraad en het onbekende. Tot ik benaderd werd door Duurzameluiers.nl, of ik wasbare luiers wilde testen. ABOSLUUT! En ik kan je vertellen, HOERA VOOR WASBAAR!

Ik probeer de laatste tijd meer duurzamer te leven, te bezuinigen op de kleine dingen is makkelijk, maar de grotere dingen vind ik soms lastig. Een wegwerpluier is zo makkelijk gepakt, gekocht en weggegooid, maar als je bedenkt hoeveel vuil daar vanaf komt, dan krab je jezelf wel even achter de oren. Dit moet anders kunnen, maar hoe?

Pakketje met duurzame luiers

Duurzameluiers.nl geeft daar dus een fijne oplossing voor. Dit is een website met verschillende merken wasbare luiers en alles wat je hiervoor nodig hebt. Van boosters tot inlegvellen, van binnenbroekjes tot buitenbroekjes en dan heb je ook nog all-in-one systemen. Hier ben ik dus eerder gestopt met verdiepen, ingewikkeld! Hoewel, nu ik het zo lees, het valt best mee.

Een all-in-one versie lijkt op een gewone wegwerpluier, deze gebruik je dus tot je je kindje moet verschonen en daarna kan de luier in de was. Een wasbare luier die een binnen- en buitenbroekje heeft kan je langer gebruiken omdat je de binnenkant eerder wast dan de buitenkant. (Dit scheelt dus weer wasbare luiers kopen).

Ik zat er altijd een beetje mee, want hoe was je een poepluier? Nou! Er gaat dus gewoon een biologisch afbreekbaar velletje in die je gewoon weg kunt gooien en vrijwel alle ontlasting opvangt. Handig!

Ik heb de wasbare luiers van WeeCare getest, dit was dus mijn allereerste ervaring met wasbare luiers. En wat is dit handig! Helemaal niet ingewikkeld of lastig en het wassen is prima te doen omdat wij toch vaak was hebben. Het is voor Senn even wennen, het is wat dikker dan een gewone luier, maar daarentegen wel weer zachter. Dit systeem werkt met een binnen- en buitenbroekje die je met drukknoopjes aan elkaar bevestigd.

Ik ben dus om! En ze staan nog mega schattig en gezellig aan die billetjes ook 😉 HOERA VOOR WASBAAR!

Liefs,
Erin

Ps. Deze blog bevat producten die ik heb gekregen.

    Leave a Reply