Persoonlijk

Boeken voor ouders

maart 25, 2018

Ik weet nog wel dat toen ik net zwanger was, ik echt snakte naar meer informatie. Hoe zal straks alles gaan? Wat heb ik nodig? Hoe zal ik me straks voelen? Ondertussen zijn we alweer mega veel maanden verder sinds het begin van mijn zwangerschap en hebben heel veel boeken de revue gepasseerd. Benieuwd naar de aanraders, afknappers of tips? Lees snel mee dan!

Het allereerste boek dat ik kocht was tijdens mijn zwangerschap: ‘De Melkfabriek’ van Sofie van den Enk en Eva Munnink. Ik was van plan om borstvoeding te gaan geven en uit recensies kwam naar voren dat dit een eerlijk en nuchter boek was over borstvoeding. Ah! Precies wat ik nodig had.

Ik weet niet wat het was, maar na een tiental pagina’s kon ik niet meer verder. Ik kreeg mijn aandacht er niet bij en ik miste gewoon wat informatie. Praktische tips, de ins en outs en het mocht wel wat bondiger. Helaas pindakaas, dit was niet mijn boek. Overigens was dit ook het enige boek wat ik geprobeerd had tijdens mijn zwangerschap, want niet veel later werd Senn al geboren.

Tussendoor is ‘Commando papa’ nog wel gelezen door de toekomstige papa. Vooral een super leuk boek vol humor over je toekomstige leger van kindjes. Zo leer je bijvoorbeeld hoe jij je soldaat moet verschonen en soms signalen bij noodsituaties. Neem hem vooral met een flinke korrel zout, maar erg leuk om kado te geven!

Zoals iedereen wel weet, was de begintijd met Senn behoorlijk zwaar. Wanneer je zo’n periode meemaakt word je ook enorm onzeker en je vraagt je af of je het als ouderzijnde wel goed doet. Geloof me, dat doe je! Maar toch heb je soms even iets meer nodig dan iemand die dat alleen maar zegt. Zo werd me het boek van Diana Koster aangeraden, ‘Perfecte moeders bestaan niet’. Ah, de titel was al hoopvol! Ik vond het een fijn boek, het zette me aan het denken en ik begon realistischer over mezelf na te denken (met hier en daar de tips van Diana die ik toepaste). Toch heb ik dit boek ook niet uitgelezen, simpelweg omdat toen ik begon aan dit boek, we nog steeds struggelen waren met Senn. Toen het vaarwater wat rustiger werd had ik niet zo veel behoefte meer om dit boek uit te lezen, ook omdat het me herinnerde aan een moeilijke tijd.

Tegelijkertijd kreeg ik het boekje van ‘Rust brengt regelmaat’ in mijn handen gedrukt van de pedagogisch medewerkster uit het ziekenhuis. Met dit boekje kregen we wat handvaten om rust en regelmaat toe te passen. Het begin vond ik echt verrekte moeilijk en we zijn denk ik 20 keer opnieuw begonnen, maar uiteindelijk viel het kwartje! Aan de hand van de tips vonden wij een ritme die werkte voor ons en voor Senn. Een slaper overdag is hij tot zijn eerste jaar nooit geweest, maar hij viel in ieder geval zelf in slaap. Mijlpaal! Baby in een droomritme heeft ons trouwens ook mega geholpen!

Als tip, haal het gratis boekstart koffertje na de geboorte van je kindje sowieso op bij je bibliotheek! Je kan deze ophalen met de waardebon die je krijgt als je kindje geboren is. In dit koffertje zitten al wat leuke boekjes en ook krijg je een gratis lidmaatschap voor je ukkie bij de bibliotheek, hoe tof!?

Ook heb ik het kookboek ‘Easy Peasy’ in huis gehad. Super leuk boek met heel veel makkelijke recepten voor hapjes voor je baby, perfect! Helaas heb ik er precies 0x iets uit gemaakt omdat Senn tot voor kort nog weinig aan vaste voeding kon verdragen en mengen dus helemaal uit den boze was. Voor de fijne, normale en makkelijke eter is dit boek wel echt een aanrader. Sowieso het zelf maken van de hapjes ben ik een echte voorstander van!

Wat vind jij nou echte boekenmusthaves die ik nog moet lezen?

Liefs,
Erin

    Leave a Reply