verzorging

Mijn verwenmomentje bij Schoonheidsstudio072

juli 25, 2020

Meestal vergeet ik mijzelf, terwijl ik altijd voor anderen in de weer ben, vergeet ik voor mijzelf momentjes in te plannen. Tot ik last minute beslis dat ik eigenlijk op ben en toe ben aan wat rust en ik dan natuurlijk geen rust meer kan vinden haha.  

Precies op dat moment kwam de uitnodiging van Schoonheidsstudio072 binnen, of ik een huidscan en een gezichtsbehandeling wilde. UH JA!  Wat een fijn vooruitzicht zeg en zo lang geleden. Dus planden we een afspraak in en kon ik mooi aftellen.  

De salon

Schoonheidsstudio072 zit in Heiloo, lekker centraal en dus goed te vinden. De salon is opgericht door Miloe, zij heeft in 2004 haar diploma tot schoonheidsspecialiste behaald en is eigenlijk sindsdien niet meer gestopt met leren. Dat is zo leuk om te zien en te horen. Ik heb zelf dezelfde opleiding als Miloe gedaan en als ik dan haar salon zie en alle fijne behandelingen lees dan begint het echt weer te kriebelen om ook mijzelf hier weer in de storten. Om anderen te laten ontspannen en bijvoorbeeld samen een traject aan te gaan om een huid te verbeteren of verjongen. Heerlijk! Ik heb Miloe trouwens leren kennen bij de opleiding Nagelstyling die ik deed, zij gaf daar de lessen.  

De behandeling

Maargoed! Ik kreeg dus een huidscan en een Bio Peel. De huidscan wordt gedaan met een huidanalyse apparaat. Met dit apparaat worden met verschillende soorten licht een foto gemaakt. Met deze verschillende manieren van foto’s maken wordt iedere keer een ander aspect van je huid naar voren gehaald. Echt heel interessant om te zien! Ik was oprecht benieuwd naar de staat van mijn huid. Ik ga trouwens lekker met mijn billen bloot op deze foto’s haha, maar hé! Ik ben ook maar een mens he 😉 Verre van perfect.  

Op de eerste foto zie je mijn huid zoals ie is. Op de tweede foto de gevoelige zone’s, die zijn een beetje rood. Op de derde foto zie je hoe de poriën verdeeld zijn, je kan dus duidelijk zien dat deze rondom mijn neus vrij aanwezig zijn en de huid op mijn voorhoofd vrij “dik”. De vierde foto geeft de verstopte poriën aan, dit worden rode stipjes. Het lijkt erg, maar dit is vooral talg en geen ontstekingen. Gelukkig! De vijfde foto laat zien of mijn huid goed gehydrateerd is, mocht dit niet het geval zijn dan zie je donkere paarse vlekken. Mijn huid is dus gelukkig goed gehydrateerd 🙂 En de laatste foto laat de verdeling van pigment zien, hetgeen wat ik het ergste vind aan mijn huid. Ik heb behoorlijk wat pigmentvlekken op mijn voorhoofd en rondom mijn mond. Vre-se-lijk. Dit was een cadeau na mijn eerste zwangerschap en blijft een gevoelig punt. En die sproetjes, ach, die mogen er zijn haha. Op dit moment ben ik zwanger, maar wanneer ik dat niet meer ben kan ik er in het najaar voor kiezen om een pigmentbehandeling te doen, hiermee worden de pigmentvlekken verminderd.  

Na de huidscan begonnen we aan de Bio Peel, dit is een natuurlijke kruidenpeeling welke de huid verbeterd en van binnenuit helpt te herstellen. Heel fijn dus voor een gevoelige huid, een huid die acné had, grove poriën etc. Het is dus een behandeling die nog zeker een paar dagen doorwerkt en na de behandeling producten ook zeer goed opneemt, gebruik dus echt de producten die aangeraden worden om zo een fijn resultaat te behalen! 

De behandeling begint met het reinigen van de huid, hierna komt de eerste “laag” van de peeling op de huid. Deze moet in gemasseerd worden en op deze manier wordt die ook actief. Na deze laag komt er nog een tweede laag bovenop welke ook in gemasseerd wordt. De peeling is een mix van algen en kruiden, het ruikt dus een beetje groen, ik vond het stiekem wel lekker ruiken. Na de peeling komt er nog een fijn masker overheen en kreeg ik ondertussen een handmassage, dit was zo’n fijn momentje! Ik was oprecht helemaal zen. De handmassage is echt een extra service tijdens het “wachten” tot het masker er weer af kan. Sommige schoonheidsspecialistes gaan tussendoor weg of zijn erg aan het rommelen. Miloe doet dat niet en heeft de focus op de klant, heel fijn.  

Het resultaat

Na het masker wordt er nog een fijne dagcréme in gemasseerd en kan je weer fris en fruitig op pad! Ik werd vooraf gewaarschuwd dat mijn huid roder kon worden, droog kon aanvoelen of wat kon gaan schilferen. Maar van dit alles heb ik niets gemerkt! Mocht het wel gebeuren is dat een hele natuurlijke reactie trouwens en dus helemaal niet erg. Ik heb de behandeling nu een week geleden gedaan en merkte elke dag een stukje verbetering van mijn huid. Ik had geen producten nodig en had een instant glow. Zo mooi! Hij voelt ook nu nog steeds heel zacht en glad aan, iets wat ik echt niet herken van mijn huid.  

Ik ga dus zeker voor een tweede behandeling want dit is zo fijn!  

Heb jij al eens een Bio Peel gedaan? Hoe heb je dit ervaren?  

Liefs,  
Erin 

    Leave a Reply